Shirinda Feketeribizli Tea 50g

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
Típus Teafű
Mennyiség 50 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Hibiszkusz, fekete ribizli, alma, bodzabogyó

 A gyümölcstea szárított vagy aszalt gyümölcsdarabokból áll. A dehidratáció különböző módon történik, gyümölcsfajtától és a technikai feltételektől függően. Ez lehet közvetlen hevítési folyamat, természetes szárítás vagy grillezés. A száraz gyümölcs nem penészedik és a baktérium újratermelődéstől mentes. A megfelelően előállított természetes gyümölcsteákat jól záró konténerben hónapokig el lehet tartani.  A gyümölcstea nem, vagy csak nyomokban tartalmaz koffeint. Élvezeti értéke mellett azonban egészségre gyakorolt hatása jelentősebb, mivel életerőssé teszi a szervezetet, kis gyermekkortól egészen idős embereknek is ajánljuk.  A szárított hibiszkusz (Hibiscus Sabdarrifa) virágából szerte a világon készítenek hideg vagy meleg teát. Főzete kisebb mennyiségben tartalmaz különböző savakat és flavonoidokat, például delphinidint, amely nem csak a tea lilás-kékes, majd vörösbe átmenő színéért felel, hanem egyben antioxidáns is. A hibiszkusz legfontosabb élettani hatása, hogy nagyobb mennyiségben fogyasztva bizonyítottan csökkenti a vérnyomást.  Az alma tartalmaz csontépítő kalciumot, a táplálék felszívódását elősegítő B vitamint, béltisztító pektint, az idegrendszer és anyagcsere működéshez szükséges foszfort, vérképző vasat, izom-működést szabályzó magnéziumot és egyéb fontos ásványi anyagokat. A jázminvirág hűtő és nyugtató, feszültségoldó hatású, erősíti a nyirokrendszert, tisztítja a méhet, baktérium, vírus és daganatpusztító hatású. A napraforgószirom többek között karotint, flavonoidokat tartalmaz, és ideg és vérnyomáscsökkentő hatású. A rózsaszirom antiszeptikus hatású és illata üdíti a lelket.  A fekete ribizli különösen sok antociánt, flavonoidot és polifenolt tartalmaz. A fekete ribizli 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb. ) több, mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve. E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt.  Sok benne a karotin, a B1-, B2- és E-vitamin és természetesen a C-vitamin. Az emésztés szempontjából fontos pektin tartalma az almáéval vetekszik. Jelentős a kobalt, rubidium, szelén, mangán, bróm, réz, cink, kálium, magnézium, foszfor, vas, nikkel, kalcium és kén tartalma is. Ezek az elemek mind szerves anyagként, azaz a szervezet által jól feldolgozható vegyületekként vannak jelen benne A gyümölcsteákat hideg vagy meleg vízzel lehet elkészíteni.  Forrón: hideg napokra ajánljuk, hogy felmelegítse a szervezetünket.  Langyosan vagy hidegen: egészségre gyakorolt hatása sokkal nagyobb mértékű, mint a forrón elkészített változatánál. Ez azért van, mivel a maximum 60-70 C fokos vízzel leöntött és minél hosszabb ideig áztatott gyümölcsökből kioldódik a vitamin és ásványi-anyag tartalom, illetve az illataromák. Így is ismerheti: Feketeribizli Tea 50 g, FeketeribizliTea50g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^