Shirinda Édes Manna Tea 50 g

Shirinda Édes Manna Tea 50 g

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

További termékek a kategóriából

További Shirinda termékek: Shirinda Tea, gyógytea

Herbária Cickafarkfű 50 g Tea, gyógytea 296 Ft-tól Herbária Cickafarkfű 50 g Adamo Szennalevél 50 g Tea, gyógytea 219 Ft-tól Adamo Szennalevél 50 g Herbária Bodzavirág Tea 50 g Tea, gyógytea 544 Ft-tól Herbária Bodzavirág Tea 50 g Herbária Citromfűlevél Tea 50 g Tea, gyógytea 425 Ft-tól Herbária Citromfűlevél Tea 50 g
Termékleírás
Típus  Teafű
Mennyiség 50 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A hibiszkuszból készült savanykás, bíborszínű főzet Közel-Kelet és Kelet-Afrika egyik legnépszerűbb itala. Intenzív íze, és látványos színe miatt a gyümölcsteák és teakeverékek gyakori alkotóeleme.
Hagyományosan forrón isszák , de lehűtve, hidegen is megőrzi ízét, aromáját.
Bár Kelet-Afrikában hűsítőként népszerű, kiváló választás lehet egy hideg téli napon is, hiszen sok C-vitamin található benne, illóolajai könnyítik a légzést és köhögéscsillapítő hatásúak.

A Caricaceae, vagyis a dinnyefafélék családjába tartozó papaya, (Carica papaya) valószínűleg Mexikó déli részéről és Közép-Amerikából származik, de mára a trópusi és szubtrópusi területeken az egész világon ismert. Először az indiánok termesztették és az európaiak terjesztették el. A 16. század közepén a spanyol tengerészek vitték Manilára. Onnan jutott el a papaya a Föld többi trópusi térségébe.

Nagyon lédús gyümölcs, 90 százaléka víz. Energiatartalma 126 J, fehérjét 0,4, zsírt 0,1, rostot 0,7 grammot találunk benne százgrammonként, sok C-vitamint, aszkorbinsavat is tartalmaz, de ennél is jelentősebb az A vitamin tartalma. Papaint és más hasznos enzimeket, közel 20-féle aminosavat, B-, C- és E-vitamint, kalciumot, vasat is kimutattak benne.

Az ananász igazi őshazája a trópusi Dél-Amerika, elsősorban, a mai Paraguay területe. Innen jutott el Közép-Amerikába és az azt környező szigetekre is. 1493-ban Kolumbusz Kristóf az európaiak közül elsőként kóstolhatta meg az ananászt. Földrészünkre hozatalát is neki köszönhetjük.
Elterjedésében végül nem a spanyoloknak, hanem a portugáloknak volt fő szerepük. Tőlük származik a ma használatos elnevezés is. A paraguayi indiánok, pompás gyümölcsnek hívták. Ebből csak a felét /nana/ vették át a portugálok, s egészítették ki ananászra.

Emésztési zavarok nagy hatású ellenszere.
Az érett ananász tartalmaz egy olyan enzimet /bromelint/ amely rendkívül gyors fehérjebontó hatással rendelkezik, ezáltal csökkentheti az emésztési zavarokban szenvedők panaszait. Ez az enzim a szervezet által nyugalmi, illetve stresszhelyzetben előállított hormonszerű anyagok, a prosztaglandinok termelődését tartja egyensúlyban, biztosítva testünk tökéletes belső harmóniáját. Ezenkívül a bromelin csökkenti a káros LDL-koleszterin szintjét, oldja a meszes lerakódásokat az erek falán, javítja a keringést, serkenti az anyagcserét, enyhíti a hormonkezelések mellékhatásait, valamint aktivizálja az immunrendszert. Az éretlen papayában található enzimhez hasonlóan, a bélrendszert ez sem támadja meg.

Elkészítése:
Hidegen vagy melegen is készíthetjük. Hidegen hosszabb idő alatt ázik ki a zamata, viszont több hasznos anyag marad a "teában". Melegen készítve 1 liter kb. 95. C fokos vízbe 4-5 gramm teafüvet rakunk, és 6-10 percig áztatjuk, majd leszűrjük.
Az oldal tetejére
FőoldalRólunkVásárlási feltéte

Így is ismerheti: ÉdesMannaTea50g

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.